Φτιάχνουμε στο σπίτι ζάχαρη με άρωμα βοτάνων
22.11.2024
19:30
Φανταστείτε τον πρωινό σας καφέ ή τα αγαπημένα σας γλυκά με μια διαφορετική αρωματική πινελιά δενδρολίβανο, μέντα, φασκόμηλο και άλλα μυρωδικά της ελληνικής γης
Στην πραγματικότητα, η χρήση των μυρωδικών δεν περιορίζεται μόνο σε αλμυρές συνταγές, όπως ένα καλοψημένο χοιρινό στον φούρνο ή μια λαχταριστή κοκκινιστή σάλτσα. Δίνουν φίνο άρωμα σε ένα πλήθος γλυκών συνταγών, ποτών και ροφημάτων, από κέικ και σοκολατένια μπισκότα μέχρι καφέ, σπιτικές λεμονάδες και δροσιστικά κοκτέιλ.
Φυσικά, το να ψιλοκόψουμε τα φρέσκα μυρωδικά και να τα προσθέσουμε κατευθείαν σε ένα αγαπημένο μας ποτό ή γλυκό, παραμένει μια ασφαλής και γρήγορη επιλογή. Αλλά για εκείνες τις φορές που έχουμε διαθέσιμη αρκετή ποσότητα στην κουζίνα μας ή εάν θέλουμε απλά να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τα εποχικά μυρωδικά, η αποξήρανσή τους μέσα στη ζάχαρη είναι ιδανική λύση. Παρακάτω ακολουθεί ένας πρακτικός οδηγός για να δημιουργήσουμε τη δική μας αρωματική ζάχαρη καθώς και μερικές ιδέες για το πώς να την αξιοποιήσουμε.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Φυσικά, το να ψιλοκόψουμε τα φρέσκα μυρωδικά και να τα προσθέσουμε κατευθείαν σε ένα αγαπημένο μας ποτό ή γλυκό, παραμένει μια ασφαλής και γρήγορη επιλογή. Αλλά για εκείνες τις φορές που έχουμε διαθέσιμη αρκετή ποσότητα στην κουζίνα μας ή εάν θέλουμε απλά να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τα εποχικά μυρωδικά, η αποξήρανσή τους μέσα στη ζάχαρη είναι ιδανική λύση. Παρακάτω ακολουθεί ένας πρακτικός οδηγός για να δημιουργήσουμε τη δική μας αρωματική ζάχαρη καθώς και μερικές ιδέες για το πώς να την αξιοποιήσουμε.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr