Αυτά είναι τα λάθη που πρέπει να αποφεύγετε στο σουπερμάρκετ
Ο Ιωάννης Γ. Κακός, Τεχνολόγος Τροφίμων, MSc, αναδεικνύει όσα συχνά παραβλέπουμε για τον ασφαλή τρόπο αγοράς καθημερινών αγαθών και πώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα για την υγεία των καταναλωτών
Η βασική υποχρέωση των υπηρεσιών ελέγχου, της βιομηχανίας τροφίμων και του λιανεμπορίου, είναι η προσφορά ασφαλών και υγιεινών τροφίμων. Η αλλοίωση των τροφίμων μπορεί να συμβεί σε κάθε στάδιο, από την αποθήκη και το σύστημα διανομής έως το σπίτι του καταναλωτή. Γι’ αυτό, ο καταναλωτής πρέπει να είναι προσεκτικός τόσο κατά την προμήθεια όσο και κατά την αποθήκευση των τροφίμων στο σπίτι.
Ως καταναλωτές, μαθαίνουμε να αγοράζουμε σωστά, καθώς τα τρόφιμα αποτελούν σημαντικό μέρος του οικονομικού προϋπολογισμού κάθε νοικοκυριού. Πριν από κάθε αγορά, πρέπει να επιβεβαιώνουμε τις πραγματικές μας ανάγκες και την επάρκεια αποθηκευτικών χώρων. Στην πράξη, είναι προτιμότερο να προμηθευόμαστε μόνο τα απαραίτητα τρόφιμα μέσω συχνών αγορών σε μικρότερες ποσότητες, αποφεύγοντας τις δελεαστικές προσφορές, αντί για μαζικές αγορές μία φορά την εβδομάδα.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr