O Rene Redzepi έκλεισε το Noma σε βιώσιμα βαζάκια

O Rene Redzepi έκλεισε το Noma σε βιώσιμα βαζάκια

Το Noma, το πιο επιδραστικό εστιατόριο του κόσμου, από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα, δεν έχει σταματήσει ποτέ να ανεβάζει τον πήχη

O Rene Redzepi έκλεισε το Noma σε βιώσιμα βαζάκια

Το Noma, το πιο επιδραστικό εστιατόριο του κόσμου, με επικεφαλής σεφ τον πρωτοπόρο René Redzepi, ιδρύθηκε το 2003 στην Κοπεγχάγη και κέρδισε πολλές φορές τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου στον κόσμο. Προσελκύοντας λάτρεις της γαστρονομίας από όλο τον πλανήτη, έγινε συνώνυμο της καινοτομίας, βάζοντας στο επίκεντρο τις έννοιες: εντοπιόητα, εποχικότητα, βιωσιμότητα και στο μικροσκόπιο τα βρώσιμα αγαθά της φύσης.

Από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα, που έχουν περάσει πλέον περισσότερα από 20 χρόνια, ως εστιατόριο δεν έχει σταματήσει ποτέ να ανεβάζει τον πήχη, μέσω μίας υποδειγματικής δίψας για ανακάλυψη, ώστε «να γίνει το καλύτερο που μπορεί να γίνει», όπως αναφέρει και ο ίδιος συχνά στις συνεντεύξεις του. Η πηγή έμπνευσης των δημιουργιών του Noma έχει τις ρίζες της στην εξερεύνηση του φυσικού κόσμου. Μια απλή επιθυμία που ξεκίνησε από την ανάγκη να ανακαλύψουν εκ νέου τα άγρια τοπικά συστατικά μέσω της τροφοσυλλογής και να ακολουθήσουν τις τέσσερις εποχές. Για να πετύχει όλο αυτό επιχείρημα, το Noma, έχει επενδύσει σε ομάδες που απασχολούνται αποκλειστικά με την καινοτομία, τις ζυμώσεις, την καλλιέργεια, την τροφοσυλλογή και την έρευνα στην τεχνολογία τροφίμων.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης