Γιατί είναι σημαντικός ο Νίκος Καραθάνος;
26.11.2024
12:40
«Τρομερό παιδί» της πρώτης δεκαετίας του 2000, με βραβεύσεις και διακρίσεις, ξεδιπλώνει τώρα το ταλέντο του, ώριμος και κατασταλαγμένος πλέον, στο Ateno Cook & Deli, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.
Γιατί ήταν ο νεότερος Έλληνας σεφ που τιμήθηκε με αστέρι Michelin – προτού συμπληρώσει τα 28 του χρόνια. Γεννημένος στις αρχές του ’80 στο Νέο Ηράκλειο, ξεκινά να μάθει την τέχνη του πατέρα του, πλακάς, αλλά μάλλον αποδεικνύεται ανεπίδεκτος μαθήσεως. Αντίθετα, επειδή έχει ακούσει ότι οι μάγειρες πληρώνονται καλά, γράφεται σε σχολή μαγειρικής κι εκεί ανακαλύπτει την πραγματική του κλίση. Μαθητεύει στο Βαρούλκο με τον Λευτέρη Λαζάρου και θητεύει στη Σπονδή του Απόστολου Τραστέλη δίπλα στον Jérôme Serres. Ο Τραστέλης τού δίνει και τη μεγάλη ευκαιρία αναθέτοντάς του την ευθύνη του Hytra, όπου κερδίζει το πρώτο του αστέρι Michelin, ενώ λίγο αργότερα αστέρι κερδίζει και η καλοκαιρινή Galazia Hytra, πάντα κάτω από τη μαγειρική του μπαγκέτα.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr