Τρίγωνα με μπεσαμέλ, κασέρι και μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης
28.11.2024
14:00
Αυτά τα αλμυρά σαλονικιώτικα τρίγωνα αξίζει να τα δοκιμάσετε
Διαδικασία
Βήμα 1
Μαρμελάδα: Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές χωρίς σπόρια και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Σιγοβράζουμε το μείγμα για 20΄-25΄, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 2
Βήμα 1
Μαρμελάδα: Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές χωρίς σπόρια και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Σιγοβράζουμε το μείγμα για 20΄-25΄, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 2
Μπεσαμέλ: Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη, δημιουργώντας μια πάστα (ρου). Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1΄-2΄, χωρίς να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη δημιουργηθούν σβόλοι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και να γίνει λεία.
Δείτε περισσότερα cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr