Το Kiku φέρνει στο Κολωνάκι την ιδιαίτερη ιταλο-γιαπωνέζικη κουζίνα «Ιtameshi»

Το Kiku ενσωματώνει στο μενού το διεθνές γαστρονομικό trend «Ιtameshi» δηλαδή το μιξάρισμα της ιταλικής και της ιαπωνικής κουζίνας

Το εστιατόριο που δίδαξε στους Αθηναίους την upscale ασιατική κουζίνα, πριν 30 χρόνια με αφετηρία το 1993, τώρα στη νέα του θέση στην Ξενοκράτους, ενσωματώνει στο μενού του το διεθνές γαστρονομικό trend «Ιtameshi» δηλαδή το μιξάρισμα της Ιταλικής και της Ιαπωνικής κουζίνας (Itameshi =ιταλικό φαγητό στα γιαπωνέζικα). Παράλληλα ανανεώνει την γκάμα των κλασικών γιαπωνέζικων σπεσιαλιτέ και περιλαμβάνει μια συναρπαστική συλλογή από εκλεκτά Sake στη wine list. Υπεύθυνος για το μιξάρισμα των γεύσεων Ιταλίας -Ιαπωνίας και την γαστρονομική ανανέωση του μαγαζιού με το ρομαντικό όνομα -Κiku σημαίνει χρυσάνθεμο-, ο εμπειρότατος σεφ Sergei Osipov.

Ξεκινήσαμε με το γεύμα μας με τα προκλητικά Spicy edamame με butter sauce και kimchi από τα ωραιότερα της πόλης. Το ταρτάρ από φρέσκο κιτρινόπτερο τόνο Αλοννήσου πάνω σε ρύζι με γαρνιτούρα από τραγανό φύκι nori και χαβιάρι osetra σας καλεί σε ένα διαδραστικό παιχνίδι αφού φορμάρετε οι ίδιοι το έδεσμα: παίρνετε με το κουτάλι το ρύζι, ακουμπάτε πάνω το ταρτάρ τόνου και τυλίγετε σε ρολάκι με το φύκι. Fancy & tasty.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr