Food Delivery: Η τάση που έγινε καθεστώς

Food Delivery: Η τάση που έγινε καθεστώς

Το delivery του χθες, του σήμερα (και του αύριο;) λέγεται ότι έχει τις ρίζες του σε μια πίτσα του 19ου αιώνα, αλλά κανείς δεν ξέρει πόσο ψηλά θα φτάσουν τα κλαδιά του.

Food Delivery: Η τάση που έγινε καθεστώς
Στην Ελλάδα, πέρα από την απλή στατιστική καταγραφή, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ κάποια έρευνα με ζητούμενο την ερμηνεία στην έκρηξη του delivery. Ωστόσο, ευρωπαϊκοί οργανισμοί που παρακολουθούν τις τάσεις στο εμπόριο και τη μετεξέλιξή του έχουν σταχυολογήσει μια σειρά από πιθανές αιτίες, όλες απότοκες μιας μεταλλαγμένης κοινωνίας που πόρρω απέχει από το μοντέλο της πυρηνικής οικογένειας στην οποία μεγάλωσε ο γράφων (και όλοι οι υπόλοιποι της Generation X που έμαθαν το delivery ως φοιτητές).

Spoiler Alert!
Παρότι μια επιφανειακή ερμηνεία της ανοδικής τάσης του delivery είναι η καραντίνα την περίοδο του COVID, η πραγματικότητα είναι πως τα μέτρα του lockdown λειτούργησαν μόνο ως επιταχυντής μιας υπαρκτής, καταγεγραμμένης πρακτικής. Η «παράδοση έτοιμου φαγητού κατ’ οίκον» (όπως δεν θα λέμε από δω και πέρα το delivery γιατί παραείναι μακρινάρι) έχει τις ρίζες της σε άλλα κοινωνιολογικά φαινόμενα που έχουν σχέση με την εργασία, το κόστος ζωής και το κόστος του ελεύθερου χρόνου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης