Ξέρετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μαύρο και το πράσινο τσάι;
Ξέρετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μαύρο και το πράσινο τσάι;
Αρωματικό και αντιοξειδωτικό, το τσάι είναι πάντα μία καλή επιλογή, είτε για να συνοδεύσετε το πρωινό σας, είτε για να το καταναλώσετε το απόγευμα μετά το φαγητό
Μάλιστα, πλέον κυκλοφορούν ακόμη και στο supermarket πολλές διαφορετικές ποικιλίες και χρώματα (άσπρο τσάι, κίτρινο τσάι κ.ά.), που μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή.
Η σημασία του χρώματος
Το χρώμα του τσαγιού δίνει περισσότερες πληροφορίες απ’ όσες νομίζουμε, για την προέλευση, την ποικιλία, αλλά και τις μεθόδους επεξεργασίας του. Για παράδειγμα το λευκό τσάι είναι από τα λιγότερο επεξεργασμένα και γι’ αυτό διατηρεί μια γλυκιά και φρουτώδη επίγευση. Το ιαπωνικό Oolong ονομάζεται και μπλε, διότι τα φύλλα του έχουν μερικώς οξειδωθεί και έχουν αποκτήσει το χαρακτηριστικό αυτό μπλε-πράσινο χρώμα. Το Rooibos, που παρασκευάζεται από τα φύλλα του φυτού Aspalathus Linearis (ή αλλιώς κόκκινου θάμνου), αποκαλείται συχνά στην Ελλάδα «κόκκινο τσάι» και δεν περιέχει καθόλου καφεΐνη, ενώ το κίτρινο τσάι είναι αρκετά σπάνιο και για να παρασκευαστεί απαιτείται προσεκτικός χειρισμός των φύλλων. Το τσάι, λοιπόν, χωρίζεται σε αρκετά χρώματα, ωστόσο παρακάτω θα αναφερθούμε αποκλειστικά στις διαφορές ανάμεσα στο μαύρο και στο πράσινο τσάι, αφού είναι αυτά που επιλέγουν οι περισσότεροι καταναλωτές.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Η σημασία του χρώματος
Το χρώμα του τσαγιού δίνει περισσότερες πληροφορίες απ’ όσες νομίζουμε, για την προέλευση, την ποικιλία, αλλά και τις μεθόδους επεξεργασίας του. Για παράδειγμα το λευκό τσάι είναι από τα λιγότερο επεξεργασμένα και γι’ αυτό διατηρεί μια γλυκιά και φρουτώδη επίγευση. Το ιαπωνικό Oolong ονομάζεται και μπλε, διότι τα φύλλα του έχουν μερικώς οξειδωθεί και έχουν αποκτήσει το χαρακτηριστικό αυτό μπλε-πράσινο χρώμα. Το Rooibos, που παρασκευάζεται από τα φύλλα του φυτού Aspalathus Linearis (ή αλλιώς κόκκινου θάμνου), αποκαλείται συχνά στην Ελλάδα «κόκκινο τσάι» και δεν περιέχει καθόλου καφεΐνη, ενώ το κίτρινο τσάι είναι αρκετά σπάνιο και για να παρασκευαστεί απαιτείται προσεκτικός χειρισμός των φύλλων. Το τσάι, λοιπόν, χωρίζεται σε αρκετά χρώματα, ωστόσο παρακάτω θα αναφερθούμε αποκλειστικά στις διαφορές ανάμεσα στο μαύρο και στο πράσινο τσάι, αφού είναι αυτά που επιλέγουν οι περισσότεροι καταναλωτές.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα