Ρολά κανέλας με λευκό γλάσο
Ρολά κανέλας με λευκό γλάσο
Αυτά τα ζυμωμένα ρολά με την γλυκιά γέμιση κανέλας, είναι αφράτα χάρη στην κορυφαία φρέσκια μαγιά Το Χελιδόνι. Το κρεμώδες και σοκολατένιο γλάσο είναι ιδανικό για το πρωινό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!
Sponsored Content
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατέψτε το γάλα, το λάδι και τη ζάχαρη σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τοποθετήστε την σε μέτρια θερμοκρασία και αφήστε να ζεσταθεί καλά, πριν φτάσει στον βρασμό. Εναλλακτικά, μπορείτε να ζεστάνετε το μείγμα σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ, μέσα σε φούρνο μικροκυμάτων. Αποσύρετε από την εστία και αφήστε το μείγμα να γίνει χλιαρό, περίπου 40-45oC.
Βήμα 2
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατέψτε το γάλα, το λάδι και τη ζάχαρη σε μια μεγάλη κατσαρόλα, τοποθετήστε την σε μέτρια θερμοκρασία και αφήστε να ζεσταθεί καλά, πριν φτάσει στον βρασμό. Εναλλακτικά, μπορείτε να ζεστάνετε το μείγμα σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ, μέσα σε φούρνο μικροκυμάτων. Αποσύρετε από την εστία και αφήστε το μείγμα να γίνει χλιαρό, περίπου 40-45oC.
Βήμα 2
Τρίψτε την φρέσκια μαγιά Το Χελιδόνι, πασπαλίστε την πάνω από το μείγμα γάλακτος και αφήστε την να δράσει για 1-2 λεπτά. Προσθέστε τα 500 γρ. αλεύρι και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
Δείτε τα υλικά και την υπόλοιπη συνταγή στο cantina.protothema.gr.Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα