Εύκολες και εντυπωσιακές συνταγές για τις κρύες μέρες του χειμώνα: Ένα πλήρες μενού για όλο το Σαβ/κο

Πώς με τα κατάλληλα υλικά μπορούμε να δημιουργήσουμε γεύσεις πληθωρικές και με εντυπωσιακή εμφάνιση, πολύ εύκολα.

Υπάρχουν φορές που χρειαζόμαστε αρκετή ώρα στην κουζίνα και πιο σύνθετες παρασκευές για να φτιάξουμε ιδιαίτερα πιάτα που να συνδυάζουν γεύση και εμφάνιση. Μπορούμε όμως να δημιουργήσουμε και γεύσεις πληθωρικές, με εντυπωσιακή εμφάνιση πολύ εύκολα. Πρώτα από όλα θα χρειαστούμε τα κατάλληλα υλικά. Το φιλέτο σολομού είναι ένα από αυτά, αρκεί να ξέρουμε κάποια από τα μυστικά του. Όταν φτιάχνουμε σολομό στη τηγάνι, το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα επιτυχημένο, αφού έχουμε τον πλήρη έλεγχο στο ψήσιμο. Για να δημιουργηθεί τραγανή κρούστα, πρέπει πριν βάλουμε το φιλέτο μας στο τηγάνι, να το ταμπονάρουμε με μια χαρτοπετσέτα, για να το στεγνώσουμε καλά, και έπειτα να το αλατοπιπερώσουμε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι θα βάλουμε λίγο ελαιόλαδο, αλλά χωρίς να το το προθερμάνουμε, και θα τοποθετήσουμε το ψάρι με το δέρμα προς τα κάτω. Ο χρόνος ψησίματος κυμαίνεται ανάλογα με το πάχος του φιλέτου, από 6 μέχρι 9 λεπτά.

Για το ψήσιμο στον φούρνο προθερμαίνουμε στους 200°C. Σε ένα μπολ, βάζουμε τον σολομό, ρίχνουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να πάει παντού το μείγμα. Κατόπιν, τοποθετούμε τον σολομό σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 8 έως 10 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου μας. Αποφεύγουμε το υπερβολικό ψήσιμο για να μην στεγνώσει το ψάρι.

Άλλα υλικά που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε εύκολα και εντυπωσιακά πιάτα είναι τα μανιτάρια, τα κάστανα, οι κολοκύθες, και τα ρόδια που θα δώσουν και επιπλέον χρώμα στα πιάτα μας.

Τις συνταγές τις αναλαμβάνουμε εμείς. Ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε!

Διαβάστε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr