Xοιρινό: Ποιο είναι το ιδανικό κομμάτι για κάθε συνταγή (πλήρης οδηγός + τιμές)
Xοιρινό: Ποιο είναι το ιδανικό κομμάτι για κάθε συνταγή (πλήρης οδηγός + τιμές)
Γνωρίζετε ποια είναι τα κατάλληλα μέρη του ζώου, ανάλογα με τις συνταγές που θέλετε να ετοιμάσετε; Σα; έχουμε συγκεντρώσει όλες τις κοπές, τις ονομασίες τους, ποιες συνταγές ταιριάζουν και πόσο κοστίζουν.
Εκτός από τα διάφορα κομμάτια του χοιρινού, θα βρείτε και τις τιμές, ώστε να υπολογίσετε εκ των προτέρων πόσα περίπου χρήματα χρειάζεστε για να ετοιμάσετε τα πιάτα σας:
1. Λαιμός (τιμή: €6.98-8,5)
Οι μπριζόλες λαιμού, ιδανικά, μαγειρεύονται στον φούρνο λεμονάτες. Είναι καλές για παραδοσιακή τηγανιά ή ψήσιμο στα κάρβουνα. Έχουν αρκετό ενδομυϊκό λίπος και τρυφερό ψαχνό για να συνταγές με μαδημένο χοιρινό (pulled pork).
2. Μάγουλα (τιμή: €8,5-13)
Μοιάζουν αρκετά με την πανσέτα καθώς έχουν συμπαγές λίπος και μικρή ποσότητα κρέατος. Από τα μάγουλα παρασκευάζεται το ιταλικό guanciale, βασικό συστατικό για την carbonara. Για τα μαγειρέματα ισχύει, ό,τι θα κάνατε και με την πανσέτα.
Διαβάστε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
1. Λαιμός (τιμή: €6.98-8,5)
Οι μπριζόλες λαιμού, ιδανικά, μαγειρεύονται στον φούρνο λεμονάτες. Είναι καλές για παραδοσιακή τηγανιά ή ψήσιμο στα κάρβουνα. Έχουν αρκετό ενδομυϊκό λίπος και τρυφερό ψαχνό για να συνταγές με μαδημένο χοιρινό (pulled pork).
2. Μάγουλα (τιμή: €8,5-13)
Μοιάζουν αρκετά με την πανσέτα καθώς έχουν συμπαγές λίπος και μικρή ποσότητα κρέατος. Από τα μάγουλα παρασκευάζεται το ιταλικό guanciale, βασικό συστατικό για την carbonara. Για τα μαγειρέματα ισχύει, ό,τι θα κάνατε και με την πανσέτα.
Διαβάστε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα