Χριστούγεννα στα πιάτα μας: Ένα πλήρες μενού για όλο το Σαββατοκύριακο

Σας δίνουμε ιδέες για κάθε γεύμα και μαγειρεύουμε γιορτινά και πολύ πολύ νόστιμα.

Σήμερα, όπως είναι και το αναμενόμενο, θα μιλήσουμε για τη γαλοπούλα. Υπάρχουν πολλές συνταγές για να την ψήσουμε αλλά κάποια γενικά tipς θα μας είναι πολύ χρήσιμα όπως και αν μαγειρέψουμε το παραδοσιακό φαγητό των Χριστουγέννων.

Καταρχάς, το βράδυ πριν από το μαγείρεμα βγάζουμε τη γαλοπούλα από το ψυγείο και τη ζυγίζουμε – για να υπολογίσουμε τον χρόνο ψησίματος την επομένη. Θα χρειαστούμε 20΄ ανά κιλό συν 1 ώρα επιπλέον. Άρα για 1 γαλοπούλα 2 κιλών υπολογίζουμε 1 ώρα και 40΄, ενώ για 1 γαλοπούλα 3 κιλών, 2 ώρες.


Οπωσδήποτε όμως, το σωστό ψήσιμο της γαλοπούλας απαιτεί τη χρήση θερμόμετρου κρέατος για φούρνο για να είμαστε απολύτως σίγουροι για το αποτέλεσμα.


Διαβάστε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr