Atelier Papaioanou στο City Link: H ελληνική ψαροφαγία στo προσκήνιο

Ο Γιώργος Παπαϊωάννου και η S-One Hospitality παρουσιάζουν τo Atelier Papaioanou επενδύοντας στην ελληνική κουζίνα μέσω κυρίως μιας προσωπικής ψαροφαγικής μαγειρικής προσέγγισης.

Σε μια Αθήνα, όπου η διαρκώς αυξανόμενη εστιατορική της σκηνή χαρακτηρίζεται από πολυποίκιλα γαστρονομικά μοντέλα και μια ευδιάκριτη διάθεση επιστροφής σε πιο παραδοσιακές μαγειρικές εικόνες και πρακτικές, Και αυτή η θαλασσινή κουζίνα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, όταν επιλέγει για να εκφραστεί το κοσμοπολιτικό City link στη στοά Σπυρομήλιου στο κέντρο της Αθήνας.

Ίσως γι’ αυτόν τον λόγο να ονομάστηκε και «Atelier». Ίσως ήθελαν να το παρομοιάσουν με ένα θαλασσινό μαγειρικό εργαστήριο, όπου παράδοση και μοντέρνα ματιά συμβαδίζουν χέρι με χέρι, αναμιγνύοντας με επιτυχία υλικά όπως: συνταγές από το πρώτο μαγαζί του Παπαϊωάννου στο Μικρολίμανο και παραδοσιακά πιάτα από ολόκληρη την Ελλάδα μπολιασμένα με το δημιουργικό άγγιγμα του ταλαντούχου επικεφαλή σεφ, Κωνσταντίνου Παππά (ανιψιού του Γιώργου Παπαϊωάννου), ο οποίος δεν διστάζει διόλου να αναμετρηθεί με τη ψαροφαγία.

Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr