7 τρόποι να αξιοποιήσουμε το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά

7 τρόποι να αξιοποιήσουμε το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά

Όχι, το δέσιμο της σάλτσας των ζυμαρικών δεν είναι ο μόνος λόγος για να μην πεταχτεί.

7 τρόποι να αξιοποιήσουμε το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά
Είναι πολύ σημαντικό να βρίσκουμε τρόπους να εφαρμόζουμε στην καθημερινότητά μας τη no waste φιλοσοφία, γιατί κάνει κάλο και στο περιβάλλον αλλά και στην τσέπη μας.

Εκτός αυτού, είναι πάντα διασκεδαστικό να βρίσκουμε τρόπους πιο αποδoτικούς από αυτούς που έχουμε συνηθίσει και να πετυχαίνουμε το κάτι παραπάνω σε πρακτικές που αποτελούν μαγειρική ρουτίνα.


Τι κάνει ξεχωριστό το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια;

Τα ζυμαρικά, όταν βράζουν, απελευθερώνουν στο νερό κάποιο από το άμυλό τους. Είναι αυτό που κάνει το νερό πιο θολό. Αν το έχουμε αλατίσει και στη συνέχεια το χρησιμοποιήσουμε κάπου αλλού στη μαγειρική, τότε θα λειτουργήσει και ως ενισχυτικό γεύσης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης