Ακούστε τη συναρπαστική ιστορία της μπεσαμέλ

Στη νέο επεισόδιο των podcast Food Stories του Cantina, ξεδιπλώνουμε γεύσεις που έγραψαν ιστορία στην παγκόσμια γαστρονομία. Πρώτος σταθμός: η Μπεσαμέλ

Sponsored content 

Η μπεσαμέλ, μια από τις πέντε βασικές σάλτσες της γαλλικής μαγειρικής, ξεκίνησε την πορεία της από την Ιταλία, τελειοποιήθηκε και αναδείχθηκε μέσα από τις βασιλικές κουζίνες της Γαλλίας για να φτάσει στην Ελλάδα και να δημιουργήσει δύο από τα εμβληματικότερα πιάτα: Το παστίτσιο και τον μουσακά.

Σήμερα, η μπεσαμέλ είναι μια ευέλικτη βάση που μπορεί να εμπλουτιστεί εύκολα για να ικανοποιήσει τις ανάγκες μιας σύγχρονης, θρεπτικής διατροφής. Ακολουθώντας τη βασική συνταγή παρασκευής από το κουτί Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, μπορούμε να ενσωματώσουμε συστατικά υψηλής διατροφικής αξίας, όπως πρωτεΐνη και ασβέστιο, για να τη μετατρέψουμε σε μια ακόμα πιο ωφέλιμη επιλογή.

Δείτε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr