Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για ένα πετυχημένο μπουφέ ή δείπνο
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για ένα πετυχημένο μπουφέ ή δείπνο
Σε κάθε κάλεσμα, όλα γίνονται πιο εύκολα και πιο ευχάριστα, όταν ακολουθούμε μερικά απλά και δοκιμασμένα βήματα που µας λύνουν τα χέρια
Η οργάνωση του μπουφέ
Ο δωδεκάλογος της επιτυχίας
1. Ο προϋπολογισμός
Ορίζετε το ποσό που έχετε διαθέσιμο και μετά καταστρώνετε το μενού, τα πιάτα δηλαδή που θα σερβίρετε και τις αγορές που θα κάνετε.
2. Οι ποσότητες
Καθορίζετε έναν μέσο όρο για το φαγητό που μπορεί να καταναλώσει κάθε καλεσμένος. Για κάθε άτομο το κρέας στο κυρίως πιάτο δεν ξεπερνά τα 200-250 γρ., με δεδομένο ότι θα έχουν προηγηθεί οι μεζέδες, τα ορεκτικά και ακολουθούν τα συνοδευτικά. Υπολογίζουμε 2 ορεκτικά, 2 πρώτα και 2 συνοδευτικά, σε ποσότητες που δεν ξεπερνούν τα 250 γρ. συνολικά ανά άτομο.
3. Η σειρά στο μαγείρεμα
Ξεκινάμε τις προετοιμασίες δύο ή και τρεις μέρες νωρίτερα με σάλτσες ή φαγητά που μένουν στο ψυγείο και ζεσταίνονται εύκολα. Ακόμη και τα ψητά, προψήνονται μέχρι κάποιο βαθμό και την ημέρα της γιορτής κάνουμε απλώς τα τελειώματα.
4. Τα μεγέθη
Κρύα και ζεστά ορεκτικά, συνοδευτικά, κυρίως φαγητά, αλλαντικά, τυριά και γλυκά μπαίνουν στις πιατέλες σε μικρές μερίδες ώστε να σερβίρονται εύκολα, να µην παραγεμίζουν το πιάτο και ν δίνεται η δυνατότητα δοκιμής όλων των γεύσεων.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ο δωδεκάλογος της επιτυχίας
1. Ο προϋπολογισμός
Ορίζετε το ποσό που έχετε διαθέσιμο και μετά καταστρώνετε το μενού, τα πιάτα δηλαδή που θα σερβίρετε και τις αγορές που θα κάνετε.
2. Οι ποσότητες
Καθορίζετε έναν μέσο όρο για το φαγητό που μπορεί να καταναλώσει κάθε καλεσμένος. Για κάθε άτομο το κρέας στο κυρίως πιάτο δεν ξεπερνά τα 200-250 γρ., με δεδομένο ότι θα έχουν προηγηθεί οι μεζέδες, τα ορεκτικά και ακολουθούν τα συνοδευτικά. Υπολογίζουμε 2 ορεκτικά, 2 πρώτα και 2 συνοδευτικά, σε ποσότητες που δεν ξεπερνούν τα 250 γρ. συνολικά ανά άτομο.
3. Η σειρά στο μαγείρεμα
Ξεκινάμε τις προετοιμασίες δύο ή και τρεις μέρες νωρίτερα με σάλτσες ή φαγητά που μένουν στο ψυγείο και ζεσταίνονται εύκολα. Ακόμη και τα ψητά, προψήνονται μέχρι κάποιο βαθμό και την ημέρα της γιορτής κάνουμε απλώς τα τελειώματα.
4. Τα μεγέθη
Κρύα και ζεστά ορεκτικά, συνοδευτικά, κυρίως φαγητά, αλλαντικά, τυριά και γλυκά μπαίνουν στις πιατέλες σε μικρές μερίδες ώστε να σερβίρονται εύκολα, να µην παραγεμίζουν το πιάτο και ν δίνεται η δυνατότητα δοκιμής όλων των γεύσεων.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα