Vegan babka σοκολάτας

Φτιάχνουμε πεντανόστιμο vegan γεμιστό τσουρέκι babka που θα ικανοποιήσει και με το παραπάνω τους σοκολατόφιλους στο γιορτινό τραπέζι

Διαδικασία
Βήμα 1
Προζύμι: Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα (40°C). Ανακατεύουμε το άνθος καρύδας και τη μαγιά και αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.

Ζύμη: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το άνθος καρύδας, το γάλα και το μείγμα μαγιάς και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το βούτυρο κα χτυπάμε περίπου για 15΄. Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο.

Βήμα 2
Γέμιση: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και το άνθος καρύδας και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα.

Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr