Μαγιονέζα, αυγολέμονο, σαντιγί: Όλα τα μυστικά για να μην κόψουν ποτέ
08.01.2025
17:00
Ένας μεγάλος φόβος όλων των οικιακών μαγείρων είτε είναι άπειροι είτε έμπειροι, είναι το να «κόψει» η μαγιονέζα ή το αυγολέμονο ή η σαντιγί.
Ένας μεγάλος φόβος όλων των οικιακών μαγείρων είτε είναι άπειροι είτε ακόμη και έμπειροι, είναι το να «κόψει» η μαγιονέζα ή το αυγολέμονο ή η σαντιγί. Που σημαίνει η μαγιονέζα να μην πήξει, το αυγό στο αυγολέμονο να ψηθεί και η σαντιγί να αποσυντεθεί ή η υφή της να θυμίζει βούτυρο (γλυκό). Καλό είναι να καταλάβουμε αμυδρά την επιστήμη πίσω απ’ τις τρεις αυτές παρασκευές, γιατί το «σταύρωμα», δεν ξεπερνά τους νόμους της φύσης. Πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσουμε πως το κοινό ανάμεσά τους, είναι ότι όλες αυτές οι παρασκευές δεν είναι χημικές ενώσεις, όπου τα μόρια του ενός υλικού ενώνονται με κάποιον τρόπο με ενός άλλου, για να δημιουργήσουν ένα τρίτο μόριο, κάτι που θα ήταν σταθερό.
Διαβάστε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Διαβάστε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr