Η επιστήμη πίσω από τους τέλειους λαχανοντολμάδες

Η επιστήμη πίσω από τους τέλειους λαχανοντολμάδες

Τι κάνει τους λαχανοντολμάδες τέλειους; Με τη βοήθεια της επιστήμης, αποκαλύπτουμε τα μυστικά για την απόλυτη ισορροπία γεύσεων και υφών

Η επιστήμη πίσω από τους τέλειους λαχανοντολμάδες
Οι λαχανοντολμάδες είναι από τα πιο κλασικά και αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας. Το άρωμα του φρεσκομαγειρεμένου λάχανου, η γευστική γέμιση και η κρεμώδης σάλτσα αυγολέμονο δημιουργούν μια γευστική εμπειρία που έχουμε αγαπήσει. Τι κάνει όμως τους λαχανοντολμάδες τέλειους; Με τη βοήθεια της επιστήμης, αποκαλύπτουμε τα μυστικά για την απόλυτη ισορροπία γεύσεων και υφών.

Προετοιμασία του λάχανου: Το πρώτο στάδιο της επιστήμης
Το λάχανο «μπλανσάρεται» για να μαλακώσει και να γίνει ελαστικό, διευκολύνοντας το τύλιγμα. Βυθίζοντας το σε ζεστό νερό, προκαλούμε διάσπαση των ινών της κυτταρίνης, επιτρέποντας στα φύλλα να γίνουν ευλύγιστα. Αυτό είναι καθοριστικό για να τυλιχτούν χωρίς να σπάσουν. Παράλληλα η θερμότητα προκαλεί αποικοδόμηση των γλυκοσινολικών, ενώσεων, με αποτέλεσμα την ενίσχυση της γεύσης και της πεπτικότητας. Για καλύτερη διατήρηση των θρεπτικών ουσιών, η διαδικασία πρέπει να διαρκεί το πολύ 7-10 λεπτά – όσο χρειάζεται για να διατηρήσει την υφή και τη γεύση του, χωρίς όμως να χάσει τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά του.

Διαβάστε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή