Εδώ δοκιμάσαμε το καλύτερο τσουρέκι της Θεσσαλονίκης

Εδώ δοκιμάσαμε το καλύτερο τσουρέκι της Θεσσαλονίκης

Ένας μικρός φούρνος στην περιοχή της Καμάρας εδώ και 32 χρονιά φουρνίζει καθημερινά το πιο μοσχομυριστό τσουρέκι σε ολόκληρη την Θεσσαλονίκη

Εδώ δοκιμάσαμε το καλύτερο τσουρέκι της Θεσσαλονίκης
Ένας μικρός φούρνος στην περιοχή της Καμάρας εδώ και 32 χρονιά φουρνίζει καθημερινά το πιο μοσχομυριστό τσουρέκι σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. Πριν 130 χρονιά ακριβώς στα 1895 η Θεσσαλονίκη αποκτούσε το πρώτο της τραμ. Μια διαδρομή 5,5 χιλιομέτρων που ξεκινούσε από την πλατεία Ολύμπου και έφθανε μέχρι τη λεωφόρο βασιλίσσης Όλγας και την ιστορική γειτονιά του Ντεπώ. Ένα βροχερό πρωινό εκατόν τριάντα χρονιά μετά έμπαινα στο μετρό στη στάση 25ης Μάρτιου στο ύψος του Ντεπώ με κατεύθυνση της Αγ. Σοφίας. Από εκεί περπάτησα δέκα περίπου λεπτά μέχρι να φθάσω στην περιοχή της Καμάρας.

Ανεβαίνοντας την οδό Ιασωνίδου με κατεύθυνση την Αγ. Δημήτριου με μια πυκνή πρωινή ομίχλη να γεμίζει με το αιθέριο της πέπλο τον ορίζοντα μειώνοντας την ορατότητα στο ελάχιστο, στα ρουθούνια μου έφθασαν οι μυρωδιές από μαχλέπι και φρέσκο βούτυρο. Αρκετά κοντά στην αψίδα του Γαλερίου (γνωστή και ως Καμάρα) στον αριθμό 19 της Ιασωνίδου συνάντησα τον λιλιπούτειο φούρνο της ιστορίας μας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή