Σταματέρης: Τρεις γενιές αφοσίωσης στο αλεύρι Λήμνου

Στη Λήμνο, ένας αλευρόμυλος με ιστορία που ξεκινά το 1910 συνεχίζει να αλέθει αλεύρι Λήμνου, μεταφέροντας την παράδοση από γενιά σε γενιά

Σταματέρης: Τρεις γενιές αφοσίωσης στο αλεύρι Λήμνου
Χτισμένος από Μικρασιάτες πρόσφυγες, ο μύλος έγινε κομμάτι της ζωής της οικογένειας Σταματέρη το 1960, όταν ο παππούς Νίκος αποφάσισε να εγκαταλείψει το απαιτητικό επάγγελμα του σφουγγαρά και να ριζώσει στη στεριά. Εκεί, ανάμεσα στις πέτρες της άλεσης, βρήκε το νέο του κάλεσμα.

Λίγα χρόνια αργότερα, ο γιος του, αν και σπούδαζε Ιατρική στην Ιταλία, συνειδητοποίησε πως η πραγματική του επιθυμία δεν βρισκόταν στις επιστήμες, αλλά στο επάγγελμα του μυλωνά. Το 1980 επέστρεψε στο νησί με όραμα να εξελίξει την οικογενειακή επιχείρηση. Ο μύλος, που μέχρι τότε εξυπηρετούσε αποκλειστικά τη χωρική άλεση – δηλαδή τους ντόπιους που άλεθαν το δικό τους σιτάρι για το σπίτι – έπρεπε να εκσυγχρονιστεί. Ο παππούς είχε ήδη αναβαθμίσει δύο μύλους το 1975, και ο νεαρός μυλωνάς πρόσθεσε άλλους δύο.

Δείτε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr