
Είναι εύκολο το γιουβέτσι; Πολύ, αν ξέρουμε αυτά τα μυστικά του
Είναι εύκολο το γιουβέτσι; Πολύ, αν ξέρουμε αυτά τα μυστικά του
Όλα τα μυστικά για το κρέας, το ζυμαρικό και τη σάλτσα, για αξεπέραστο γιουβέτσι κάθε φορά

Το γιουβέτσι είναι όρος δανεισμένος από την τουρκική λέξη güveç = πήλινο μαγειρικό σκεύος, που σημαίνει το πήλινο ρηχό μαγειρικό σκεύος διαφόρων μεγεθών, με καπάκι (Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής, Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών, Α.Π.Θ.). Σε αυτό μαγειρεύεται φαγητό που αποτελείται κυρίως από κρέας, συνήθως αρνί, βοδινό, κατσίκι, κοτόπουλο, μαζί με μικρά ζυμαρικά, κριθαράκι ή χυλοπίτες, και σάλτσα από διάφορα λαχανικά, το οποίο έχει πάρει την ονομασία του σκεύους. Ως πρακτική μαγειρέματος, πάντως, είναι γνωστή τόσο στον ελληνικό όσο και στον ευρύτερο μεσογειακό χώρο.
Διαβάστε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Διαβάστε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα