Όμικρον: Όταν η αληθινή κουζίνα συναντά την πιο δημιουργική της πλευρά

Νέα εποχή για το εστιατόριο του Ομίλου Καστελόριζο

Ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια της Αττικής έχει φέτος μια από τις σημαντικότερες μετεγγραφές που έγιναν σε εστιατορική κουζίνα. Ο λόγος για το μοναδικό αρχιτεκτονικά εστιατόριο του Ομίλου Καστελόριζο “Όμικρον”, την κουζίνα του οποίου ανέλαβε ως Executive chef από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο ταλαντούχος Μίλτος Αρμένης. Ο Μίλτος έχει ένα ενδιαφέρον κράμα στη μαγειρική του προσέγγιση: από τη μια κατάγεται από την Κέρκυρα και έχει δουλέψει καλά την ιδιαίτερη και όχι τόσο γνωστή κουζίνα του Ιονίου, από την άλλη έχει επιρροές από την ισπανική κουζίνα, μιας και η μητέρα του είναι από την Ανδαλουσία. Αν σε αυτά τα δύο προσθέσουμε την 7ετή του θητεία σε βραβευμένα με αστέρια Michelin εστιατόρια στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ελβετία, δίπλα σε κορυφαίους σεφ, όπως ο Alain Ducasse και ο Jérôme Serres, τότε έχουμε ένα μενού υψηλής τεχνικής, που είναι μεν ελληνικό αλλά είναι τόσο δημιουργικό και ενδιαφέρον που σε προκαλεί σε νέα γευστικά μονοπάτια. 







Πιάτα, όπως το τσιγαρέλι με χόρτα και καλαμάρι, που μοσχομυρίζει φρέσκα αρωματικά και σε ταξιδεύει στη γευστική παράδοση του Ιονίου ή όπως το μυλοκόπι bianco με πατάτες μενταγιόν και τα τρυφερά μοσχαρίσια μάγουλα στιφάδο μένουν αξέχαστα στη μνήμη. Η παστιτσάδα με τον κόκορα και την κρέμα γραβιέρας με την ελαφρώς πικάντικη επίγευση και η σουπιά με το μελάνι της, που παντρεύεται εξαιρετικά με κουσκουσάκι, ξύσμα λεμονιού και λάδι άνηθου είναι πιάτα που θα σε κάνουν να επιστρέψεις για να τα γευτείς ξανά. Το ίδιο ισορροπημένα και μοναδικά είναι και τα γλυκά: η σούπα σοκολάτας με φρούτα εποχής και μαρέγκες είναι όνειρο, ενώ το παγωτό μπακλαβάς μιλφέιγ σε ξαφνιάζει ευχάριστα.





Ανυπομονούμε για τις επόμενες ειδικές κερκυραϊκές βραδιές, στις οποίες ο Μίλτος Αρμένης μαζί με έναν guest chef από το νησί δημιουργούν από κοινού ένα άκρως δημιουργικό μενού! Η πρώτη νόστιμη «κερκυραϊκή συμμαχία» πραγματοποιήθηκε στις 29/11 με καλεσμένο τον Χάρη Νικολούζο, ενώ η επόμενη είναι προγραμματισμένη για τις 19/1/2018 με guest chef τον Σπύρο Αυθίνο. 



Ο σεφ έχει επίσης ετοιμάσει δύο ιδιαίτερα γιορτινά μενού για τις Ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!

Μενού Χριστουγέννων
Καλωσόρισμα: Ισπανική τορτίγια με σπαράγγια και τρούφα 
Σούπα: Βελουτέ κολοκύθας με κρέμα τυρί και προσούτο Ευρυτανίας σε τσιπς 
Πρώτο Πιάτο: Καρπάτσιο μοσχάρι με παγωτό πεύκο και αποξηραμένο πράσο 
Σαλάτα: Σαλάτα εποχής με ρόδι, καρύδια, ροκφόρ, γαλοπούλα και βινεγκρέτ πετιμέζι 
Κυρίως Πιάτο: Ζαρκάδι μπουργκινιόν με πουρέ πατάτας αρωματισμένο με τρούφα
Επιδόρπιο: Κουραμπιέδες, Κορμός κάστανο 
Τιμή: 58€/άτομο 


Μενού Πρωτοχρονιάς 
Καλωσόρισμα: Αρατσίνι μανιταριών Mushroom
Σούπα: Βελουτέ κάστανο με σκόνη προσούτο 
Πρώτο Πιάτο: Φιλετίνια γαλοπούλας με μαρμελάδα από μύρτιλα 
Σαλάτα: Σαλάτα με βαλεριάνα, ρόκα, λόλο ρόσο, κροκέτες από μανούρι και ξύσματα εσπεριδοειδών 
Κυρίως Πιάτο: Πάπια φιλέτο με πολέντα και σάλτσα από κυδώνια 
Επιδόρπιο: Κρέμα πορτοκάλι με σορμπέ κακάο, Βασιλόπιτα με αποξηραμένα φρούτα και παγωτό κανέλα και μέλι 
Τιμή: 69€/άτομο 

info
Δρόσου 1 & Αίγλης, Κηφισιά, τηλ. 210 6202475, www.omikronrestaurant.gr
Ανοιχτά 13.00-01.00 καθημερινά εκτός Δευτέρας. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ το δείπνο συνοδεύεται από live πιάνο από τη γνωστή μουσικό Σοφία Ζαχαροπούλου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr