Πικάντικο φακόρυζο με σάλτσα από ταχίνι

Πικάντικο φακόρυζο με σάλτσα από ταχίνι

Η υψηλή διατροφική αξία της κλασικής συνταγής εμπλουτισμένη με ταχίνι αποκτά ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα.

2140304_04339_nistisima_pikantiko-fakoryzo
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το κόλιανδρο και το κύμινο. Όταν τα μπαχαρικά αρχίσουν να βγάζουν το άρωμά τους προσθέτετε τις φακές και τις ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν με το λάδι και τα μπαχαρικά.

Βήμα 2
Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών και, όταν το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές αλλά να μη λιώσουν.

Βήμα 3
Προσθέτετε το ρύζι, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 12-15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το ρύζι αλλά να μένει σπυρωτό. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό ή ζωμό κατά τη διάρκεια του βρασίματος.

Κλείσιμο
Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης