Κεφτέδες Μυτιλήνης και πιλάφι με γιαούρτι και δυόσμο

Κεφτέδες Μυτιλήνης και πιλάφι με γιαούρτι και δυόσμο

Στη Μυτιλήνη ζυμώνουν τους κεφτέδες με ούζο και είναι αρωματικοί, αφράτοι και πεντανόστιμοι.

net_keftedes_mitilinis

Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ρίχνετε την ψίχα του μπαγιάτικου ψωμιού και τη μουλιάζετε καλά σε νερό. Τη στύβετε με τα χέρια σας καλά να φύγει το περιττό νερό και τη ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες.
Κλείσιμο
Βήμα 2
Ζυμώνετε για 5 λεπτά με τα χέρια, κατόπιν καλύπτετε το μπολ με μεμβράνη και τοποθετείτε το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον.
Βήμα 3
Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνετε μπόλικο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Βγάζετε το μίγμα του κιμά από το ψυγείο και πλάθετε κεφτέδες σε μπαλίτσες όσο γίνεται ίδιου μεγέθους. Μόλις κάψει το λάδι τούς τηγανίζετε σε δόσεις. Αν χρειαστεί, χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά.

Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στο cantina.protothema.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης