Lagom. Το εστιατόριο που υμνεί τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα

Στην καρδιά της Βουλιαγμένης αποτελεί τη νέα εστιατορική άφιξη με την υπογραφή του chef Σταμάτη Μαρμαρινού και της ομάδας του Poseidonion Grand Hotel .

Σε μια από τις πιο προνομιακές τοποθεσίες της πόλης, το Lagom έρχεται να μυήσει τον επισκέπτη σε ένα πρωτόγνωρο ταξίδι απόλαυσης μέσα από μια ολιστική κουλτούρα ισορροπίας και γαλήνης που έχει τις ρίζες της στη Σουηδία. Το όνομά του άλλωστε σημαίνει “ούτε λίγο, ούτε πολύ, ακριβώς τόσο όσο χρειάζεται”, μια έννοια που περιγράφει ένα lifestyle αποδοχής και ικανοποίησης, ώστε να νιώθει κανείς την ευτυχία σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας.

Το εστιατόριο εναρμονίζει ιδανικά το κλασικό με το μοντέρνο τόσο στον χώρο όσο και στο μενού του, συνθέτοντας μια ξεχωριστή εμπειρία που θα γίνει αγαπημένη συνήθεια για τους λάτρεις του καλού φαγητού και των οινικών εξερευνήσεων. Ένα ελληνικό bistro που μυεί τους καλεσμένους του στην παραδοσιακή κουζίνα με δημιουργικές προεκτάσεις και τις εμπνευσμένες προτάσεις του chef Σταμάτη Μαρμαρινού, o οποίος έχει καταφέρει να χτίσει τη δική του ξεχωριστή γαστρονομική ταυτότητα μέσα από την βραβευμένη πορεία του ως executive chef του Poseidonion Grand Hotel.



H διακόσμησή του χαρακτηρίζεται από μια λιτή αισθητική με κυρίαρχα στοιχεία το ξύλο και το μάρμαρο και τις αποχρώσεις του πράσινου και του λευκού να πρωταγωνιστούν, ενώ ακολουθεί ένα κλασικό στιλ με αναφορές διακριτικής πολυτέλειας.
Ο χώρος χωρίζεται σε τέσσερα επίπεδα, τρία εξωτερικά deck και μία κομψή σάλα με all time classic χαρακτήρα, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει το δείπνο του ή ένα μπουκάλι κρασί από την πλούσια συλλογή του. Η απρόσκοπτη θέα στον κόλπο της Βουλιαγμένης αναπόφευκτα τραβάει το βλέμμα, ενώ στο εσωτερικό του πρωταγωνιστεί η open plan κουζίνα όπου λαμβάνει χώρα η… μαγειρική δράση.

Το μενού του, το οποίο είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην ελληνική κουζίνα, φέρει την υπογραφή του chef Σταμάτη Μαρμαρινού, ενώ οι συνεργάτες του, με chef de cuisine τον Δημήτρη Γιαννόπουλο, φροντίζουν καθημερινά για μια ξεχωριστή γαστριμαργική εμπειρία. Φρέσκες πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ελλάδας συνθέτουν συνταγές που αναδεικνύουν τη μαγειρική παράδοση του τόπου με μια δημιουργική νότα, ανασύροντας γευστικές μνήμες του παρελθόντος.

Η καλοδιαβασμένη wine list του περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα από αξιόλογες ετικέτες με έμφαση κυρίως στον εγχώριο αμπελώνα τις οποίες μπορεί κανείς να συνοδεύσει με μια ποικιλία ελληνικών τυριών και αλλαντικών, ενώ και μια εκλεκτή ποικιλία από αποστάγματα συμπληρώνει ιδανικά τις γευστικές επιλογές.













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr