Φασουλονταβάς με φασόλια Πρεσπών
02.10.2024
08:00
Παραδοσιακό φαγητό της Μακεδονίας, με αρκετές παραλλαγές από περιοχή σε περιοχή, που αξίζει να θυμηθούμε και να μαγειρέψουμε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε τα φασόλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με 2 ολόκληρα κρεμμύδια και μπόλικο νερό. Τα βράζετε για 45 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να σπάσουν. Σουρώνετε τα φασόλια και κρατάτε το νερό που έβρασαν.
Βήμα 2
Κόβετε τα πράσα και το καρότο σε ροδέλες, τις ψητές πιπεριές και τα υπόλοιπα 2 κρεμμύδια σε κυβάκια. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175οC.
Δείτε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Βήμα 1
Ρίχνετε τα φασόλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με 2 ολόκληρα κρεμμύδια και μπόλικο νερό. Τα βράζετε για 45 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να σπάσουν. Σουρώνετε τα φασόλια και κρατάτε το νερό που έβρασαν.
Βήμα 2
Κόβετε τα πράσα και το καρότο σε ροδέλες, τις ψητές πιπεριές και τα υπόλοιπα 2 κρεμμύδια σε κυβάκια. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175οC.
Δείτε περισσότερα στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr