Μουσακάς με καλοκαιρινά λαχανικά: Η συνταγή της επιτυχίας

Το απόλυτο φαγητό της Κυριακής που αγαπά όλη η οικογένεια.

Πλένετε και σκουπίζετε καλά τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές. Κόβετε όλα τα λαχανικά σε λωρίδες και τα τηγανίζετε χωρίς να τα αλευρώσετε.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Σοτάρετε τον κιμά ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνετε και την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για 15-20 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Απλώνετε τις φέτες μελιτζάνας στη φόρμα και τις πασπαλίζετε με το 1/3 του κιμά. Βάζετε από πάνω τα κολοκύθια και πασπαλίζετε με 1/3 του κιμά. Τέλος, βάζετε τις πιπεριές και ρίχνετε τον υπόλοιπο κιμά. Ρίχνετε τον χονδροκομμένο βασιλικό.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με τα αβγά και την παρμεζάνα. Καλύπτετε το μουσακά με το μίγμα και ψήνετε στο φούρνο για 40-45 λεπτά.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr