Foccaccia (φοκάτσια)

Φτιάχνουμε το δημοφιλές ιταλικό ψωμί.


Βήμα 1
Βράζετε την πατάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, σε ελαφρά αλατισμένο νερό. Τη σουρώνετε και την πολτοποιείτε. Αφήνετε να κρυώσει και κρατάτε το νερό που έβρασε.
Βήμα 2
Διαλύετε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό μαζί με τη ζάχαρη. Βάζετε το αλεύρι σε πλαστικό μπολ, κάνετε μια τρύπα στη μέση και ρίχνετε τη μαγιά, το αλάτι, πέντε κουταλιές ελαιόλαδο, τον πουρέ πατάτας και ανακατεύετε ρίχνοντας λίγο-λίγο χλιαρό νερό από αυτό που έβρασε η πατάτα (1½ ποτήρι περίπου).
Βήμα 3
Ζυμώνετε καλά μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη που δεν θα κολλάει. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμα. Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου σε ζεστό μέρος.

Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr