Τάρτα σοκολάτας με ρόδι

Τάρτα σοκολάτας με ρόδι

Μια σοκολατένια απόλαυση, ιδανική συνοδεία για τον απογευματινό καφέ σας.

NETVOLUTION-tarta-sokolata-rodi


Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι, όλη τη ζάχαρη, την αμυγδαλόψιχα, το αλάτι και το βούτυρο και τρίβετε λίγο με τα δάχτυλα. Προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας χυμό ροδιού και το αβγό και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή ζύμη. Αν είναι πολύ σφιχτή, ρίχνετε ακόμα 1 κουταλιά της σούπας χυμό ροδιού. Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετείτε ανάμεσα σε δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί. Την ανοίγετε με πλάστη στις διαστάσεις του σκεύους που θα χρησιμοποιήσετε.

Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί μια ταρτιέρα και μεταφέρετε εκεί το φύλλο της ζύμης. Πιέζετε με τα χέρια σας για να κολλήσει καλά σε όλα τα σημεία, κόβοντας όση ζύμη περισσεύει από τα πλαϊνά του σκεύους.

Σκεπάζετε τη ζύμη με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνετε από πάνω όσπρια για βάρος. Ψήνετε για 20 λεπτά. Αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί με τα όσπρια και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμα. Βγάζετε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει μέσα στη φόρμα.

Για τη γέμιση: Βάζετε το βούτυρο και τη μισή κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτετε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας καλά με σπάτουλα μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε αργά την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής απαλή κρέμα.

Δες τα υλικά και ολόκληρη τη συνταγή στο  Olivemagazine.gr 

Δες άλλη μια λαχταριστή τάρτα σοκολάτας του Γιάννη Λουκάκου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης