Σούπα κολοκύθας με κάρι

Το κάρι είναι ίσως το πιο ταιριαστό μπαχαρικό για την κολοκύθα και δίνει στη συγκεκριμένη σούπα φίνο άρωμα και υπέροχη γεύση. 

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε ταυτόχρονα τα ψαχνά της κολοκύθας και το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε το κάρι και το κύμινο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.

Αμέσως μετά αδειάζετε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών και ακόμα ένα νεροπότηρο νερό, αφήνετε να βράσουν τα υλικά μέχρι να μειωθεί ο όγκος της σούπας στα 2/3.

Αφήνετε τη σούπα να χλιαρέψει και την περνάτε από το μπλέντερ του μίξερ, για να γίνει βελούδινη. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος.

Βάζετε τη σούπα να πάρει μια ακόμα βράση και τη σερβίρετε ζεστή σε φλιτζανάκια του καφέ ή του τσαγιού διακοσμώντας με σταγόνες κρέμας γάλακτος στην επιφάνεια.

Δείτε τη συνταγή στο  Olivemagazine.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr