Τρεις μερίδες ψάρι την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου

Το ψάρι δεν κάνει καλό μόνο στην όραση, αλλά έχει και άλλα οφέλη για την υγεία μας.

Στην έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από το βρετανικό ταμείο έρευνας για τον καρκίνο (World Cancer Research Fund – WCRF) και δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Clinical Gastroenterology and Hepatology», η κατανάλωση τουλάχιστον τριών μερίδων ψαριού την εβδομάδα μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου οι ερευνητές εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες 476.160 ατόμων. Από αυτούς, οι 6.291 παρουσίασαν καρκίνο του εντέρου στα επόμενα 15 χρόνια από τότε που διεξήχθη η έρευνα. Βρήκαν λοιπόν, ότι όσοι έτρωγαν έτρωγαν 359,1γρ. ψάρι την εβδομάδα είχαν 12% μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του εντέρου, συγκριτικά με όσους έτρωγαν λιγότερα από 63,49γρ.. 

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr