Μπορεί το μίσο και η σάλτσα σόγιας να σε βοηθήσουν να ζήσεις περισσότερο;

Το μυστικό μακροζωίας των Ιαπώνων -που ως γνωστόν έχουν το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο- φαίνεται ότι αποκαλύπτει νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 15ετούς έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 92.915 Ιάπωνες (άνδρες και γυναίκες), ηλικίας 45-74 ετών, η συχνή κατανάλωση προϊόντων σόγιας που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το μίσο και η σάλτσα σόγιας, μπορεί να βοηθήσει κάποιον να ζήσει περισσότερο.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη σόγια

Μάλιστα, η έρευνα εξέτασε και την ποσότητα των τροφών που θα πρέπει να καταναλώνει κάποιος, προκειμένου να επωφεληθεί από τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι άνδρες που καταναλώνουν καθημερινά 50.2γρ. σόγια που έχει υποστεί ζύμωση έχουν 10% λιγότερη πιθανότητα να πεθάνουν την επόμενη 15ετία (14,8 χρόνια για την ακρίβεια), σε σχέση με όσους έτρωγαν μικρότερη ποσότητα. Για τις γυναίκες τα οφέλη είναι ανάλογα, όταν καταναλώνει τουλάχιστον 46.6γρ. σόγια που έχει υποστεί ζύμωση.

Διαβάστε όλη την έρευνα στο Olivemagazine.gr 


















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr