Αρνάκι ψητό με αρωματικά και φάβα Φενεού

Το αρνάκι σε αυτήν τη νόστιμη συνταγή σερβίρεται με φάβα και τα πιρούνια στο κυριακάτικο τραπέζι παίρνουν φωτιά.

Πλένετε τη φάβα και τη βράζετε για 30-40 δευτερόλεπτα μέχρι να βγάλει αφρό.

Αρωματικό ψητό αρνάκι με salsa verde

Τη στραγγίζετε και την ξεπλένετε. Βάζετε στην κατσαρόλα όσο νερό χρειάζεται να σκεπαστεί η φάβα, περίπου 3εκ. Όταν βράσει, προσθέτετε τη φάβα και το κρεμμύδι. Σιγοβράζετε για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε νερό λίγο λίγο για να μείνει πηχτή η φάβα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι στο τέλος του βρασίματος.

Διαβάστε όλητη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr