Ζεστή πρασοσαλάτα με ρεβίθια και κόκκινες πιπεριές

Θρεπτική και απολαυστική σαλάτα με ρεβίθια και λαχανικά, που μπορεί εύκολα να γίνει και κυρίως πιάτο. Ιδανική επιλογή και για περιόδους νηστείας.

Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό βάζετε τα μουλιασμένα ρεβίθια και το φύλλο δάφνης και τα βράζετε για 1 ώρα. Στραγγίζετε τα ρεβίθια σε σουρωτήρι, πετάτε τη δάφνη και τα αφήνετε στην άκρη.

Σαλάτα με ρεβίθια, ρόκα και ρόδι

Χαράζετε ελαφρώς τα πράσα κατά μήκος και τα ξεπλένετε με νερό. Βάζετε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό στη φωτιά και, μόλις κοχλάσει, ρίχνετε τα κομμένα πράσα. Τα βράζετε για 20 λεπτά και τα μεταφέρετε με τρυπητή κουτάλα σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν.

Διαβάστε όλη τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr