Αποδομημένος μπακλαβάς – μιλφέιγ

Αποδομημένος μπακλαβάς – μιλφέιγ

Ο μπακλαβάς ξανασυστήνεται και προσφέρεται σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή!

Αποδομημένος μπακλαβάς – μιλφέιγ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και λιώνετε το βούτυρο για να αλείψετε τα φύλλα. Παίρνετε ένα βαθύ, στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 32-36εκ., το βουτυρώνετε καλά και βάζετε μέσα ένα φύλλο, ανασηκώνοντας τριγύρω τα φύλλα που προεξέχουν προς τα πάνω, το βουτυρώνετε και βάζετε δεύτερο και τρίτο φύλλο. Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να σχηματιστεί ένα καλάθι. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει.

Σε ορθογώνιο ταψί απλώνετε τρία βουτυρωμένα φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο και τα ψήνετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσουν τα υλικά σε μια μυρωδάτη κρέμα. Προσοχή μη σας αρπάξει και καεί. 

Διαβάστε όλη τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης