Τάρτα φέτας με λιαστή ντομάτα και θυμάρι
20.05.2020
22:00
Μια τάρτα που το ελληνικό τραπέζι θα αγαπήσει πολύ. Σερβίρεται ζεστή και κρύα μαζί με μια ωραία πράσινη σαλάτα.
Για τη βάση: Στον κάδο του μίξερ σας ρίχνετε μέσα το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη και χτυπάτε με γάντζο για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα το βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια. Χτυπάτε καλά το μίγμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά και να φαίνεται το μίγμα σαν σβολιασμένο.
Στη συνέχεια προσθέτετε μέσα τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι η ζύμη να αρχίσει να στρώνει και να γίνεται ομοιογενής. Αν σας φανεί πολύ σφιχτή, συμπληρώνετε λίγο νεράκι κουταλιά κουταλιά συνεχίζοντας το χτύπημα. Την κάνετε μπάλα, την τυλίγετε σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνετε στο κάτω μέρος του ψυγείου για 1-2 ώρες.
Διαβάστε τη συνταγή και όλα τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Στη συνέχεια προσθέτετε μέσα τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι η ζύμη να αρχίσει να στρώνει και να γίνεται ομοιογενής. Αν σας φανεί πολύ σφιχτή, συμπληρώνετε λίγο νεράκι κουταλιά κουταλιά συνεχίζοντας το χτύπημα. Την κάνετε μπάλα, την τυλίγετε σε διάφανη μεμβράνη και την αφήνετε στο κάτω μέρος του ψυγείου για 1-2 ώρες.
Διαβάστε τη συνταγή και όλα τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr