Σαρλότα με μήλα
16.03.2020
22:00
Ίσως η πιο εύκολη μηλόπιτα που έχετε φτιάξει ποτέ, με ψωμί του τοστ αντί για ζύμη.
Καθαρίζετε τα μήλα από φλούδες και κουκούτσια. Τα κόβετε σε φέτες και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Τα ραντίζετε με το λικέρ και αφήνετε να εξατμιστεί. Όταν μαλακώσουν, τα βγάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε τις φέτες ψωμιού και από τις δύο πλευρές και κόβετε τις μισές σε τρίγωνα και τις υπόλοιπες στη μέση. Καλύπτετε τον πάτο μιας φόρμας χωρίς τρύπα (να χωράει μισό λίτρο νερό) με βουτυρωμένα τρίγωνα ψωμιού και τα τοιχώματα με τα μακρόστενα κομμάτια, έτσι ώστε να μισοκαλύπτουν το ένα το άλλο.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr