Αιθέριο έλαιο ρίγανης: Ο φυσικός σύμμαχος ενάντια στις ιώσεις

Αιθέριο έλαιο ρίγανης: Ο φυσικός σύμμαχος ενάντια στις ιώσεις

Ήξερες, πως η ρίγανη χρησιμοποιείται πολύ και ως αιθέριο έλαιο με πολλαπλά οφέλη για τον άνθρωπο;

rigani_elaio

Λέγεται ότι δεν υπάρχει τίποτα ισχυρότερο από το αιθέριο έλαιο ρίγανης, αφενός γιατί δρα προληπτικά ενισχύοντας την φυσική άμυνα του οργανισμού (ανοσοποιητικό) και αφετέρου γιατί εξολοθρεύει τους ιούς αλλά και όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς:  βακτήρια, μύκητες και παράσιτα.

Λίγη ιστορία
Αρχικά η ρίγανη χρησιμοποιήθηκε για φαρμακευτικούς λόγους 4.000 χρόνια πριν από τους αρχαίους Κινέζους και τους αρχαίους Έλληνες. Μάλιστα, η λέξη ρίγανη σημαίνει «χαρά του βουνού», καθώς στα αρχαία ελληνικά οι λέξεις «όρος» και «γάνος» σημαίνουν χαρά και λαμπρότητα. Μια άλλη πληροφορία, που κάνει αίσθηση είναι ότι πριν από τη δεκαετία του 1940, η ρίγανη ήταν σπάνια στην Αμερική. Αμερικανοί στρατιώτες που βρέθηκαν στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αγάπησαν το βότανο και το πήραν σπίτι μαζί τους. Για την ιστορία να πούμε, πως η ρίγανη ανήκει στην οικογένεια των λαμιωδών αγγειόσπερμων δικότυλων φυτών (Lamiaceae).

Αιθέριο έλαιο ρίγανης
Όλοι ξέρουμε πως η ρίγανη έχει περίοπτη θέση στην κουζίνα μας, ωστόσο λίγοι ξέρουν πως το έλαιό της έχει πολλαπλά οφέλη για τον άνθρωπο. Απ’ ότι φαίνεται μάλιστα υπάρχει ένα ενεργό συστατικό στο έλαιο ρίγανης, που ονομάζεται β-καρυοφυλλένιο (E-BCP), το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της οστεοπόρωσης και της αρτηριοσκλήρωσης. 

Μάθε περισσότερα στο Olivemagazine.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης