Όπως για κάθε παραδοσιακό έδεσμα, έτσι και για τα καλιτσούνια υπάρχουν διάφορες εκδοχές τόσο στην Ανατολική, όσο και στη Δυτική Κρήτη.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170℃ στον αέρα. Για τη ζύμη χτυπάτε όλα τα υλικά στο μίξερ με το φτερό μέχρι να γίνει μια ομειογενής ζύμη.
Τη μεταφέρετε σε αλευρωμένη επιφάνεια και με έναν πλάστη την ανοίγετε όσο μπορείτε σε δύο ίδιους κύκλους με ίση διάμετρο. Στη συνέχεια, ακουμπάτε τους κύκλους σε δύο ταψάκια στρωμένα με λαδόκολλα και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν.
Μία σπουδαία διάκριση που το κατατάσσει στα κορυφαία ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε παγκόσμια κλίμακα απέσπασε το Nana Princess των Nana Hotels του Ομίλου Εταιρειών Καράτζη καθώς βραβεύτηκε από το TripAdvisor ως μία «Best of the Best» επιλογή.