Καλιτσούνια σαν τούρτα διώροφη

Όπως για κάθε παραδοσιακό έδεσμα, έτσι και για τα καλιτσούνια υπάρχουν διάφορες εκδοχές τόσο στην Ανατολική, όσο και στη Δυτική Κρήτη.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170℃ στον αέρα. Για τη ζύμη χτυπάτε όλα τα υλικά στο μίξερ με το φτερό μέχρι να γίνει μια ομειογενής ζύμη.

Τη μεταφέρετε σε αλευρωμένη επιφάνεια και με έναν πλάστη την ανοίγετε όσο μπορείτε σε δύο ίδιους κύκλους με ίση διάμετρο. Στη συνέχεια, ακουμπάτε τους κύκλους σε δύο ταψάκια στρωμένα με λαδόκολλα και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσουν.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr