Χούμους φέτας με τραγανές πίτες
12.05.2020
00:00
Μια πικάντικη, πεντανόστιμη παραλλαγή του χούμους για όλες τις περιστάσεις, που έχει την τιμητική της την Κυριακή της Τυρινής.
Βάζετε στο μπλέντερ τη φέτα, το ταχίνι, το νερό, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, 6-7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, πιπέρι και πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν αλοιφή.
Αδειάζετε το χούμους σε ένα μπολ, προσθέτετε το θυμάρι, τα αλεσμένα στραγάλια, ανακατεύετε και φυλάτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Βάζετε τις πίτες σε ένα ταψί, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο, την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν τραγανές. Σερβίρετε το χούμους μαζί με τις τραγανές πίτες.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Αδειάζετε το χούμους σε ένα μπολ, προσθέτετε το θυμάρι, τα αλεσμένα στραγάλια, ανακατεύετε και φυλάτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Βάζετε τις πίτες σε ένα ταψί, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο, την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν τραγανές. Σερβίρετε το χούμους μαζί με τις τραγανές πίτες.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr