Τι πίνουμε στο σαρακοστιανό τραπέζι;
01.03.2020
12:00
Η Καθαρά Δευτέρα ανοίγει τη Σαρακοστή με τον πιο νόστιμο τρόπο, αφού πάντα συνδυάζεται με ένα πλούσιο σε μεζέδες τραπέζι. Με τι ποτό συνοδεύεται ο κάθε μεζές όμως, ούζο, τσίπουρο ή κρασί;
Η Καθαρά Δευτέρα δε θέλει επισημότητες, είναι χαλαρή συνεύρεση και φιλικές κουβέντες, με την καλή διάθεση της παρέας να ενισχύεται από το τσιμπολόγημα των σαρακοστιανών μεζέδων, που γεμίζουν το τραπέζι σε συνδυασμούς κλασικούς ή ανατρεπτικούς, ανάλογα με τη φαντασία και τα προϊόντα του κάθε τόπου.
Όρεξη να έχεις να δοκιμάζεις! Βέβαια, οι γεύσεις που προσγειώνονται στο τραπέζι αναζητούν και το ποτό που θα ακομπανιάρει όλο το πακέτο της χαράς. Οι περισσότεροι επιλέγουμε ανάμεσα στα 3 κλασικά κι αγαπημένα -ούζο, τσίπουρο και κρασί. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα ιδανικά “παντρέματα”.
Ούζο, το αγαπημένο των θαλασσινών
Με το ευχάριστο άρωμα του, χάρη στα αιθέρια έλαια των σπόρων του γλυκάνισου, του άνισου και του μάραθου που περιέχει, το ούζο πρωταγωνιστεί σε ένα τραπέζι με θαλασσινά, όπως το σαρακοστιανό. Με λίγο νερό ή πάγο τα αιθέρια έλαια δίνουν το γνωστό γαλάκτωμα στο ποτήρι και το άρωμα τους ελευθερώνεται πλημμυρίζοντας τις αισθήσεις.
Το μαστιχωτό χταποδάκι, που βγαίνει μοσχοβολιστό από τα κάρβουνα αναζητά το ουζάκι, το ίδιο και τα όστρακα- κυδώνια, φούσκες, καλόγνωμες, μύδια, χτένια, γυαλιστερές-, καθώς και οι ψητές γαρίδες και καραβίδες με χοντρό αλάτι. Η πασπαλισμένη με μπόλικο σουσάμι λαγάνα πάλι, βουτάει χωρίς ενδοιασμούς στην ξινούτσικη αυθεντική ταραμοσαλάτα, που συνοδεύεται με τηγανητές αγκινάρες και δίνει το έναυσμα για να τσουγκρίσουμε τα ψηλόλιγνα ποτήρια με το ούζο, ενώ οι ταραμοκεφτέδες, το αυγοτάραχο Μεσολογγίου και η τσιροσαλάτα με μπόλικο άνηθο μπλέκουν ηδονικά με τα γλυκανισάτα αρώματα του ποτού.
Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Όρεξη να έχεις να δοκιμάζεις! Βέβαια, οι γεύσεις που προσγειώνονται στο τραπέζι αναζητούν και το ποτό που θα ακομπανιάρει όλο το πακέτο της χαράς. Οι περισσότεροι επιλέγουμε ανάμεσα στα 3 κλασικά κι αγαπημένα -ούζο, τσίπουρο και κρασί. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα ιδανικά “παντρέματα”.
Ούζο, το αγαπημένο των θαλασσινών
Με το ευχάριστο άρωμα του, χάρη στα αιθέρια έλαια των σπόρων του γλυκάνισου, του άνισου και του μάραθου που περιέχει, το ούζο πρωταγωνιστεί σε ένα τραπέζι με θαλασσινά, όπως το σαρακοστιανό. Με λίγο νερό ή πάγο τα αιθέρια έλαια δίνουν το γνωστό γαλάκτωμα στο ποτήρι και το άρωμα τους ελευθερώνεται πλημμυρίζοντας τις αισθήσεις.
Το μαστιχωτό χταποδάκι, που βγαίνει μοσχοβολιστό από τα κάρβουνα αναζητά το ουζάκι, το ίδιο και τα όστρακα- κυδώνια, φούσκες, καλόγνωμες, μύδια, χτένια, γυαλιστερές-, καθώς και οι ψητές γαρίδες και καραβίδες με χοντρό αλάτι. Η πασπαλισμένη με μπόλικο σουσάμι λαγάνα πάλι, βουτάει χωρίς ενδοιασμούς στην ξινούτσικη αυθεντική ταραμοσαλάτα, που συνοδεύεται με τηγανητές αγκινάρες και δίνει το έναυσμα για να τσουγκρίσουμε τα ψηλόλιγνα ποτήρια με το ούζο, ενώ οι ταραμοκεφτέδες, το αυγοτάραχο Μεσολογγίου και η τσιροσαλάτα με μπόλικο άνηθο μπλέκουν ηδονικά με τα γλυκανισάτα αρώματα του ποτού.
Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr