Σουπιές με σταμναγκάθι

Νόστιμο φαγητό με σουπιές που «παντρεύει» στο πιάτο τα παραδοσιακά σαρακοστιανά υλικά με διαφορετικούς συνδυασμούς.

Βάζετε τις σουπιές στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνετε να βράσουν για λίγο στο ίδιο το νερό τους. Όταν απορροφηθεί σχεδόν όλο το νερό προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και ανακατεύετε μέχρι να σωθεί όλο το νερό.

Προσθέτετε το λάδι και σοτάρετε το μίγμα μέχρι να αρχίζει να κολλάει στην κατσαρόλα. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστούν οι σουπιές. Αφήνετε να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές αλλά να κρατάνε ακόμα. Ελέγχετε τον ζωμό που έχει μείνει και αν χρειαστεί προσθέτετε ένα δύο φλιτζάνια επιπλέον για να βράσουν τα χόρτα.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr