Τηγανητοί γίγαντες σε πικάντικο κουρκούτι

Τηγανητοί γίγαντες σε πικάντικο κουρκούτι

Οι γίγαντες σε μια διαφορετική εκδοχή γίνονται εξαιρετικός μεζές και μένουν αξέχαστοι. Συνοδεύονται ιδανικά από κόκκινη σκορδαλιά.

netvolution-7-gigantes
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη κατά τα 2/3 με νερό, βάζετε τους γίγαντες να βράσουν για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Περίπου 10 λεπτά πριν τους σουρώσετε τους αλατίζετε και ανακατεύετε. Σουρώνετε και αφήνετε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, τη σόδα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά με αβγοδάρτη μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός.

Βάζετε ένα αντικολλητικό τηγάνι με αρκετό ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά. Ρίχνετε λίγους-λίγους γίγαντες στον χυλό και κατόπιν στο καυτό ελαιόλαδο. Τους τηγανίζετε σε δόσεις για 1-2 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και τους μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.

Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης