Chimichangas με κοτόπουλο

Χορταστικά μεξικάνικα σνακ από τορτίγιες διπλωμένες σε πακέτα και τηγανισμένες μέχρι να γίνουν τραγανές!

Ψήνετε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και το ψιλοκόβετε σε κομμάτια. Το διατηρείτε ζεστό σε μπολ.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε τα 50ml ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τη σκόνη τσίλι και το κύμινο για 2 λεπτά. Προσθέτετε το μίγμα στο κοτόπουλο.

Ζεσταίνετε τις τορτίγιες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, για 1 λεπτό. Αλείφετε περιμετρικά τις τορτίγιες με το ασπράδι, μοιράζετε το μίγμα με το κοτόπουλο, προσθέτετε από πάνω το τυρί και τις διπλώνετε σαν φάκελο. Τηγανίζετε τις τορτίγιες σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο μεριές.

Για το γκουακαμόλε: Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, προσθέτοντας όσο χυμό λάιμ θέλετε εσείς. Σερβίρετε τα chimichangas ζεστά συνοδεύοντας με το στραγγιστό γιαούρτι και το γκουακαμόλε που ετοιμάσατε.

Δείτε αναλυτικά τα υλικά και τη διαδικασία της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr