Τάρτα με φέτα και ανθότυρο
09.03.2020
23:00
Αυτή η τάρτα φουσκώνει και… ξεφουσκώνει πάλι μόλις κρυώσει, γι’ αυτό μην σας περάσει από το μυαλό ότι κάνατε κάτι λάθος. Τρώγεται ευχάριστα ζεστή και κρύα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αφήνετε τη ζύμη εκτός ψυγείου για 20 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και την ανοίγετε στον πάγκο σας. Την ισιώνετε με τον πλάστη χωρίς να τη βγάλετε από το πλαστικό στο οποίο είναι τυλιγμένη.
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι βάθους 3-4εκ. και αναποδογυρίζετε το φύλλο της ζύμης στο ταψί. Καλύπτετε προσεκτικά τον πάτο και τα πλαϊνά, φροντίζοντας να τη στρώσετε καλά χωρίς να αφήσετε κενά. Κόβετε τη ζύμη που εξέχει τριγύρω από το ταψάκι και την τρυπάτε παντού με ένα πιρούνι.
Καλύπτετε με ένα κομμάτι λαδόκολλα κομμένη ακριβώς στις διαστάσεις της τάρτας, γεμίζετε με φασόλια, ρύζι ή τα ειδικά βαριδάκια για ψήσιμο τάρτας και ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά. Τη βγάζετε από το φούρνο, απομακρύνετε λαδόκολλα και φασόλια ή ό,τι έχετε χρησιμοποιήσει για βάρος και την ξαναβάζετε στο φούρνο για 10 λεπτά.
Τη βγάζετε και κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 170οC. Χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών μέχρι να έχετε μια σφιχτή μαρέγκα που θα σχηματίζει κορυφές. Ανακατεύετε τη φέτα και το ανθότυρο, το γιαούρτι, τους κρόκους των αβγών και μπόλικο πιπεράκι, ενσωματώνοντας και τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις. Γεμίζετε την προψημένη τάρτα με το μίγμα και πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι. Ψήνετε την τάρτα για 35 λεπτά ακόμη, μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει η γέμιση.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagalzine.gr
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι βάθους 3-4εκ. και αναποδογυρίζετε το φύλλο της ζύμης στο ταψί. Καλύπτετε προσεκτικά τον πάτο και τα πλαϊνά, φροντίζοντας να τη στρώσετε καλά χωρίς να αφήσετε κενά. Κόβετε τη ζύμη που εξέχει τριγύρω από το ταψάκι και την τρυπάτε παντού με ένα πιρούνι.
Καλύπτετε με ένα κομμάτι λαδόκολλα κομμένη ακριβώς στις διαστάσεις της τάρτας, γεμίζετε με φασόλια, ρύζι ή τα ειδικά βαριδάκια για ψήσιμο τάρτας και ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά. Τη βγάζετε από το φούρνο, απομακρύνετε λαδόκολλα και φασόλια ή ό,τι έχετε χρησιμοποιήσει για βάρος και την ξαναβάζετε στο φούρνο για 10 λεπτά.
Τη βγάζετε και κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 170οC. Χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών μέχρι να έχετε μια σφιχτή μαρέγκα που θα σχηματίζει κορυφές. Ανακατεύετε τη φέτα και το ανθότυρο, το γιαούρτι, τους κρόκους των αβγών και μπόλικο πιπεράκι, ενσωματώνοντας και τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις. Γεμίζετε την προψημένη τάρτα με το μίγμα και πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι. Ψήνετε την τάρτα για 35 λεπτά ακόμη, μέχρι να φουσκώσει και να ροδοκοκκινίσει η γέμιση.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagalzine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr