Ιάπωνας σεφ μετατρέπει λαχανικά σε αριστουργήματα
08.03.2020
13:00
Η μαγειρική συχνά συναντά την τέχνη. Οι σεφ σε όλο τον κόσμο πλέον προσφέρουν πέρα από νόστιμες γευστικές εμπειρίες και όμορφα θεάματα.
Ο Ιάπωνας σεφ Takehiro Kishimoto, με έδρα το Κόμπε στην Ιαπωνία, ασκεί εδώ και καιρό τη mukimono – την πρακτική που αφορά το σκάλισμα τροφών.
«Δημιουργώ όμορφα λαχανικά κάτι που το σπούδασα στην Ταϊλάνδη», λέει ο Takehiro στο CNN Travel. «Είμαι εθισμένος στα όμορφα χρώματα της φύσης» και συνεχίζει λέγοντας: «H mukimono γίνεται με μαχαίρι κουζίνας, ενώ το ταϊλανδέζικο σκάλισμα δημιουργείται με ένα κοφτερό λεπτό μαχαίρι». Όπως λέει ο σεφ χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να καταλάβει ότι αυτό είναι τέχνη. Σημειώνεται, ακόμη, πως ο Takehiro ίδρυσε το λογαριασμό του Instagram Gaku Carvingi το 2016 και πλέον μετρά πάνω από 280.000 followers.
Φυσικά είναι δύσκολο να εφαρμόσεις τη mukimono στα δικά σου λαχανικά. Εξάλλου θέλει ιδιαίτερες γνώσεις καθώς και ειδικό εξοπλισμό. Tα πιάτα mukimono συνήθως σερβίρονται ως γαρνιτούρα για να αυξήσουν τη γοητεία της εμφάνισης ενός πιάτου και πλέον η τεχνική εφαρμόζεται και σε φρούτα με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται να πούμε πως τρώγονται κανονικά και μάλιστα γίνονται ανάρπαστα!
Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
«Δημιουργώ όμορφα λαχανικά κάτι που το σπούδασα στην Ταϊλάνδη», λέει ο Takehiro στο CNN Travel. «Είμαι εθισμένος στα όμορφα χρώματα της φύσης» και συνεχίζει λέγοντας: «H mukimono γίνεται με μαχαίρι κουζίνας, ενώ το ταϊλανδέζικο σκάλισμα δημιουργείται με ένα κοφτερό λεπτό μαχαίρι». Όπως λέει ο σεφ χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να καταλάβει ότι αυτό είναι τέχνη. Σημειώνεται, ακόμη, πως ο Takehiro ίδρυσε το λογαριασμό του Instagram Gaku Carvingi το 2016 και πλέον μετρά πάνω από 280.000 followers.
Φυσικά είναι δύσκολο να εφαρμόσεις τη mukimono στα δικά σου λαχανικά. Εξάλλου θέλει ιδιαίτερες γνώσεις καθώς και ειδικό εξοπλισμό. Tα πιάτα mukimono συνήθως σερβίρονται ως γαρνιτούρα για να αυξήσουν τη γοητεία της εμφάνισης ενός πιάτου και πλέον η τεχνική εφαρμόζεται και σε φρούτα με εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται να πούμε πως τρώγονται κανονικά και μάλιστα γίνονται ανάρπαστα!
Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr