Μπριζολάκια από μοσχαράκι γάλακτος με ψητά λαχανικά

Μπριζολάκια από μοσχαράκι γάλακτος με ψητά λαχανικά

Το πιάτο που θα λατρέψει κάθε γνήσιος κρεατοφάγος! Οι ζουμερές μπριζόλες συνδυάζονται άψογα με τα ψητά λαχανικά.

netvolution-mprizoles-me-laxanika
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220οC, στο γκριλ. Βάζετε τα λαχανικά σε ρηχό ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Με ένα πινέλο τα λαδώνετε, τα αλατοπιπερώνετε και τα ψήνετε στο φούρνο για 10-15 λεπτά και από τις δύο πλευρές. Όταν πάρουν ωραίο χρώμα από τη μία πλευρά τα γυρίζετε και από την άλλη.

Ζεσταίνετε καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Βάζετε τα μπριζολάκια σε μακρόστενο σκεύος, τα περιχύνετε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και κάνετε ελαφρύ μασάζ με τα χέρια. Τα σοτάρετε στο τηγάνι σε δόσεις, για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα.

Μπριζόλες και μπριζολίκι: 10 συνταγές για τα πιο απολαυστικά ψησίματα


Τα μεταφέρετε σε ταψί, πασπαλίζετε με το δεντρολίβανο, την κάππαρη, το θυμάρι και το ξύσμα λεμονιού. Ολοκληρώνετε το ψήσιμό τους στον φούρνο για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, φροντίζοντας να μην ξεροψηθούν αλλά να παραμείνουν ζουμερά.

Σερβίρετε τα μπριζολάκια σε μια ζεστή πιατέλα περιχύνοντας με τον χυμό λεμονιού. Σε δεύτερη πιατέλα σερβίρετε τα λαχανικά ζεστά, περιχύνοντας με όσο ελαιόλαδο θέλετε και με το βαλσαμικό ξίδι.

Κλείσιμο
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης