Κοτόπιτες ατομικές με μπεσαμέλ
30.05.2020
14:00
Απολαυστικές κοτόπιτες σε ατομικές μερίδες, που σερβίρονται ως ορεκτικό αλλά μπαίνουν και στο ταπεράκι για το γραφείο.
Μέσα σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 1 λίτρο νερό και βράζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου προσθέτοντας το καρότο, το σέλινο και το ολόκληρο κρεμμύδι. Αλατίζετε ελαφρά και αφήνετε τα φιλέτα να βράσουν για 1 ώρα τουλάχιστον, μέχρι να γίνουν τρυφερά.
Σουρώνετε το ζουμάκι και κρατάτε στην άκρη ένα νεροπότηρο. Αφήνετε να κρυώσουν τα φιλέτα και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια.
Σε δεύτερη κατσαρόλα ετοιμάζετε την μπεσαμέλ: ζεσταίνετε καλά το βούτυρο, ρίχνετε μέσα το αλεύρι και το σοτάρετε μέχρι να γίνει ξανθό. Προσθέτετε το ζωμό που έχετε κρατήσει, το γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει μια απαλή μπεσαμέλ. Αφήνετε την μπεσαμέλ να γίνει χλιαρή και ρίχνετε μέσα τα αβγά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν από το μίγμα. Ρίχνετε το μοσχοκάρυδο, το τριμμένο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.
Κοτόπιτες ατομικές για το σχολείο
Ρίχνετε τα κομματάκια του κοτόπουλου και τα τριμμένα τυριά στη μπεσαμέλ. Ανακατεύετε καλά και η γέμισή σας είναι έτοιμη. Υπολογίστε ότι θα χωρίσετε τη γέμιση σε έξι μέρη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC Παίρνετε ένα φύλλο κρούστας, το απλώνετε σε λεία επιφάνεια και αδειάζετε στην άκρη του το 1/6 της γέμισης. Το διπλώνετε έτσι ώστε να σχηματιστεί φάκελος και στη μέση του να βρίσκεται η γέμιση. Ακουμπάτε το φάκελο σε πιατέλα. Κάνετε το ίδιο με όλα τα φύλλα κρούστας.
Λαδώνετε καλά ένα ταψί φούρνου και ακουμπάτε μέσα τους φακέλους της κοτόπιτας. Τους αλείφετε καλά με μπόλικο ελαιόλαδο και τους ψήνετε στο φούρνο για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει το φύλλο τους. Τους γυρίζετε ανάποδα και ψήνετε για 15 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε τις κοτόπιτες ζεστές.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Σουρώνετε το ζουμάκι και κρατάτε στην άκρη ένα νεροπότηρο. Αφήνετε να κρυώσουν τα φιλέτα και τα κόβετε σε μικρά κομματάκια.
Σε δεύτερη κατσαρόλα ετοιμάζετε την μπεσαμέλ: ζεσταίνετε καλά το βούτυρο, ρίχνετε μέσα το αλεύρι και το σοτάρετε μέχρι να γίνει ξανθό. Προσθέτετε το ζωμό που έχετε κρατήσει, το γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει μια απαλή μπεσαμέλ. Αφήνετε την μπεσαμέλ να γίνει χλιαρή και ρίχνετε μέσα τα αβγά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν από το μίγμα. Ρίχνετε το μοσχοκάρυδο, το τριμμένο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.
Κοτόπιτες ατομικές για το σχολείο
Ρίχνετε τα κομματάκια του κοτόπουλου και τα τριμμένα τυριά στη μπεσαμέλ. Ανακατεύετε καλά και η γέμισή σας είναι έτοιμη. Υπολογίστε ότι θα χωρίσετε τη γέμιση σε έξι μέρη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC Παίρνετε ένα φύλλο κρούστας, το απλώνετε σε λεία επιφάνεια και αδειάζετε στην άκρη του το 1/6 της γέμισης. Το διπλώνετε έτσι ώστε να σχηματιστεί φάκελος και στη μέση του να βρίσκεται η γέμιση. Ακουμπάτε το φάκελο σε πιατέλα. Κάνετε το ίδιο με όλα τα φύλλα κρούστας.
Λαδώνετε καλά ένα ταψί φούρνου και ακουμπάτε μέσα τους φακέλους της κοτόπιτας. Τους αλείφετε καλά με μπόλικο ελαιόλαδο και τους ψήνετε στο φούρνο για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει το φύλλο τους. Τους γυρίζετε ανάποδα και ψήνετε για 15 λεπτά ακόμα. Σερβίρετε τις κοτόπιτες ζεστές.
Διαβάστε τη συνταγή και τα υλικά στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr